Rune Löfving – till minne

Rune Löfving har gått bort. Värmläningen som så småningom på yrkets vägnar hamnade i Ljungskile. Där lät han sig efter hand engageras i Hembygdsföreningen och det var där i föreningsarbetet jag lärde känna Rune. Först satt vi tillsammans några år i föreningens styrelse för att senare, när vi lämnade dessa uppdrag, bli engagerade i föreningens byggnadskommitté. Där kom jag att i hög grad uppskatta Runes kunnande, engagemang och entusiasm. Rune tog sig an arbetsuppgifterna med största allvar, från skisstadiet, via samråd, sedan diskussion i kommitté, allt utmynnande i ett slutligt förslag och därefter i en bidragsansökan. Detta resulterade i bidrag i storleksordningen ”flera hundra tusen kronor”. Det är ingen tvekan om att en stor del av förändringarna i Bella Vista bär Runes prägel. Ändå var Runes framträdande lågmält och försynt, han tog inte till stora ord men de vägde ändå tungt och gav ofta positiv effekt. Rune var den naturlige ledaren och talesman för kommittén, det var med största förtroende från vår sida. Tack för din insats Rune och tack för att vi fick ha dig som vår vän och arbetskamrat. /Kurt Gullberg

Kommande evenemang
 1. Programkommittén

  18 mars 11:00 - 13:00
 2. Påskmarknad

  27 mars 11:00 - 13:00
 3. Fågelmorgon

  13 maj 04:45 - 08:00
 4. Grinneröds gravfält

  13 maj 10:00 - 12:00
Senaste nytt
Prenumerera
Gör som 143 andra prenumeranter och prenumerera på vårt nyhetsbrev! Det är helt gratis och du kan säga upp prenumerationen precis när du vill!
Vi hanterar din e-postadress 100 % säkert!
Gamla sidorna

Besök gärna vår tidigare hemsida!
Klicka HÄR!

Observera att mycket av den information som finns där fortfarande är relevant, men att tidsbestämda inlägg kan vara inaktuella.

Statistik:
 • 45Den här sidan:
 • 177955Läsningar totalt:
 • 0Besökare idag:
 • 0Besökare online nu:
Arkiv